top of page

Wil jij jouw vrije tijd creatief invullen met drama en/of muziek?

Lijkt het je leuk om te werken in een groep en samen te genieten van de wondere wereld van fantasie…
of juist de werkelijkheid… door middel van kunstvormen als drama, muziek, dans, tekst en nog veel meer?

Mocht je het nog niet zeker weten of juist volmondig ja zeggen, kom dan een voorproefje nemen tijdens de gratis proefles Muziektheater en Drama.

Theater Troubadour is een gloednieuw onderdeel van Muziekdorp. Hier wordt op een laagdrempelige manier gewerkt aan alle facetten van theater. We kijken bij ieder individu naar zijn of haar kwaliteiten. Deze kwaliteiten gaan we in de lessen benutten en verder vergroten. Je wordt hier uitgedaagd om nieuwe ervaringen op te doen!

Iedereen tussen de 4 en 100 jaar kan meedoen. Auditie doen is bij ons niet nodig. Je hoeft je alleen maar aan te melden via info@muziekdorp.nl. Vermeld bij het aanmelden je leeftijd, zodat we je in jouw leeftijdscategorie kunnen indelen.

Wat is Muziektheater en wat kan ik verwachten?

Wat is Muziektheater nou eigenlijk? Het is een verzamelnaam voor podiumkunsten, waarbij er voor publiek een voorstelling wordt gemaakt. 

Wij, als Theater Troubadour, gaan in wekelijkse lessen van anderhalf uur aan de slag met drama en muziek. Wij geloven dat iedereen bij ons een plaatsje kan vinden. Of je nou van zingen houdt, dansen, spelen, decor maken, techniek, iedereen kan bij ons een rol krijgen. In de lessen tot aan de kerst oefenen we met verschillende vormen van muziek en drama. Denk hierbij aan improviseren of juist werken met tekst, het gebruik van de stem of het maken van muziek in de breedste zin, dans verwerkt in drama en muziek, samen scènes spelen en wisselende groepsoefeningen om een leuke en vertrouwde groep te creëren. Spelplezier staat centraal!

Na de kerst wordt er naast deze oefeningen ook gewerkt in de lessen aan een eindvoorstelling. Waarbij alle onderdelen van theater samen komen. 

Kosten
 

Theater Troubadour start in het nieuwe schooljaar van 2017 en loopt tot aan de zomervakantie 2018. Je hebt wekelijks anderhalf uur les, op zaterdag (afhankelijk van het aantal aanmeldingen start er dit seizoen ook een groep op woensdag avond). De kosten voor de lessen bedragen 10 euro per les (van anderhalf uur) en wordt maandelijks in termijnen afgeschreven.
Voor leerlingen van 21 jaar en ouder dienen wij het BTW percentage van 21% te handhaven.

Wist je dat.....
We naast Theater Troubadour ook losse dramalessen aanbieden op woensdag middag?

 

In wekelijkse lessen van 3 kwartier ga je in een kleine groep oefenen met de verschillende vormen die bij drama horen en die uiteindelijk leiden tot een toneelstuk. Denk hierbij aan houding, tekst, mimiek, improvisatie, maar ook verschillende speelstijlen als slapstick, realistisch, typetjes en ga zo maar door. Het spelplezier staat hier centraal. Ook bij de dramalessen wordt naast de oefeningen gewerkt aan een eindvoorstelling.
Meer informatie via info@muziekdorp.nl en/of 024-6630575

bottom of page