top of page

Talenten van MuziekDorp spelen in Theater ’t Mozaïek                   26 januari 2020

Komende zondag, 26 januari, is er in theater ’t Mozaïek in Wijchen van alles te beleven. Het theater opent deze dag alle deuren voor publiek. Je kunt nu dus zelf een kijkje nemen achter de coulissen of in de kleedkamers van artiesten. Er zullen allerlei optredens te zien en horen zijn.
Vijf getalenteerde MuziekDorpelingen treden deze dag ook op.
Ik stelde hen een aantal vragen hierover. 

Allereerst sprak ik Imke (14 jaar), een singer-songwriter in spé. “Van kleins af aan zing ik al. Mijn ouders stelden voor dat ik op zangles zou gaan. Ik ben steeds meer vooruit gegaan en ging er steeds meer mee doen. Ik vind zingen super leuk”.Imke heeft vorig jaar ook al meegedaan aan de Theater Over(v)al. Dit jaar speelt ze een cover en over haar eigen liedje vertelt ze: “Ik koos voor dit lied, omdat ik dit het leukste liedje vind dat ik tot  nu toe heb gemaakt. De tekst past goed bij me. Als iets niet goed gaat komt  het uiteindelijk goed. Je moet niet opgeven. Het heet “On my way” (to be fine).” Als ik haar vraag wat mensen kunnen verwachten bij haar optreden zegt ze meteen: “Een klein, puur optreden.‘Ik-Imke-die-gitaar-speelt-en-zingt’”.

Imke.jpg
Mirthe.jpg

Nog een muzikant die zal optreden is violiste Mirthe (12 jaar).
Als ik haar vraag waarom ze voor dit instrument koos gaat ze stralen. “Toen ik bij een open dag van MuziekDorp was kon ik van alles uit proberen en de viool vond ik geweldig. Mijn ouders vroegen zich eerst af of ik niet beter iets anders kon kiezen, omdat ik nog maar 5 jaar was. Maar ik bleef bij mijn keuze en speel nog steeds met veel plezier”. Wat Mirthe zondag gaat spelen is nog een verrassing.“Je moet gewoon komen kijken en je laten overvallen!” zegt ze. Als ik vraag wat ze zo leuk vindt aan optreden is haar antwoord ”Dat je kunt laten zien wat je allemaal kunt”.

Daar zijn Niek (over 2 weken 12 jaar) & Tara (12 jaar) het helemaal mee eens. Ook zij vinden het leuke aan optreden dat je kunt laten zien wat je allemaal kunt spelen. Dit duo gaat een medley laten horen op gitaar. Wish you were here, Rollercoaster, Blackbird en Stairway to Heaven zullen de revue passeren. Waarom ze voor gitaar kozen? Tara: “Omdat ik een (akoestische) gitaar mooi vind klinken”. En Niek voegt daar nog aan toe: “Het is een leuk instrument wat je makkelijk kunt vervoeren en handig voor optredens.” Wanneer ik vraag wat het publiek zondag kan verwachten antwoorden ze “Een gitaarduo, dat al een paar jaar samen les heeft, dat het leuk vindt om samen te spelen en een mooi muziekstuk laat horen met veel tokkelen.”

Niek & Tara.jpg

Ook Puk (17 jaar) zal op piano van zich laten horen.“Ik ga 'I built a friend' van Alec Benjamin spelen. Ik wil heel graag een nummer van hem doen, wanthij heeft een hele mooie stem en zijn nummers hebben altijd hele slimme teksten met mooie metaforen. Dit nummer klinkt heel lief en schattig, maar het verhaal is toch treurig. Het begint heel positief, maar het einde is niet zo vrolijk. Ook ga ik 'Life lesson' van Dodies spelen, want als het goed uitkomt heb ik nog net een klein beetje tijd over en het is een heel kort en schattig liedje, met eenboodschap waar ik het wel mee eens ben”. En als het publiek geluk heeft gaat ze ook nog één van haar eigen liedjes laten horen!

Ik zou zeggen, ga kijken mensen! Er is zondag 26 januari 2020 een heel breed programma en je krijgt een goed beeld van theater ’t Mozaïek en lokale muzikanten, dansers en theatermakers. Zeker de moeite waard. Vanaf 13.30 uur zijn de deuren geopend voor publiek.
Kaarten voor de Theaterover(v)al in ’t Mozaïek zijn hier te verkrijgen: https://www.mozaiekwijchen.nl/theater/voorstellingen
Meer over MuziekDorp: www.muziekdorp.nl
Aldus uw reporter Celine.

Puk.jpg
bottom of page